Global Doll Society

 

Här ska jag bara kort berätta lite om Global Doll Society en internationell dockförening med mottot ¨Worldwide Friendship through  dolls¨ En ideell förening med medlemmar över hela världen, vi är fristående och oberoende av kommersiella företag. Under 90-talet när vi var som störst hade vi många och helt fantastiska convent  runt om i Europa med tävlingar, föredrag, utställningar, workshops och mycket annat. Sedan 1997 har jag varit internationell domare och bedömt dockor på dessa dockfestivaler. Idag har vi här i Sverige 2st. Chapters ett i Stockholmsregionen, Stockholms Dollmakers och så har vi ett här i sydvästra Sverige. ¨Dockmakare i Sydväst¨ och vi träffas här på dockmuseet en gång i månaden och gör lite olika projekt med anknytning till dockor.

 

 
  Här gör vi dockhattar av chenillpiprensare. Runt förra sekelskiftet fanns det i Tyskland industrier som enbart tillverkade leksaker och docktillbehör av chenille.

Torrfiltning är också något vi har provat på, det har blivit både nallar och små hundar till våra dockor.
Vi har också anordnat ett par utställningar bl a. här på dockmuseet och i Trollhättans kommunhus. Vi har tillsammans tillverkat små tittskåp med sagomotiv som vi skänkt till barnavdelningen på Näl.Vill du veta mer om GDS och vad vi gör så hör av dig till mig eller till Annika Sääw Wikström som är ordförande i vår förening .email:  annika.saaw-wikstrom@swipnet.se

Tillbaka