Speciella projekt

Ibland får man möjlighet att göra lite ovanliga projekt och en del är av sådan art att man bara kommer att göra detta enda exemplar.

Något av det mest spännande jag gjort är dom stora krubbfigurerna som finns i Vänersborgs kyrka, figurerna är ca 50cm och dom har varit så arbetskrävande att jag har gjort några till varje jul under tre års tid.
Första året blev det den heliga familjen, ängeln Gabriel och Marias lilla åsna. Året därpå de tre vise männen och kamelen och nu i julas två herdar och fem får. Åsnan och kamelen är torrfiltade vilket är ett tidsödande arbete så när jag kom till fåren så bestämde jag att eftersom det skulle vara flera göra dem på ett anat sätt. Jag skulpterade en stomme till huvud och ben och sen gjorde jag en form så jag kunde gjuta flera och klä dem med ett fint fårskinn.


Här kommer ytterligare några projekt och lite udda beställningar

¨Grunnegumman¨

Den här dockan har jag gjort till min syster som driver ¨Grunnegummans  mat och bak¨. God mat och  läckra tårtor är hennes specialitet. Titta in på hennes hemsida så ser ni prov på allt det goda

www.123minsida.se/Grunnegumman115/11411684

Utedasset
Det lilla utedasset är gjort till en som  fyllde 60 år.

Till Bröloppstårtan

 

Ett litet brudpar i porslin.

Dockkarusellen

 

Den här karusellen har jag gjort till mig själv eller rättare sagt jag har den i butiken. Jag har satt en liten motor i den så den snurrar.

 

Barnkammarmobiler

 
Tillbaka